Otse põhisisu juurde

Rohelise Kooli koosoleku protokoll nr 7

Tallinna Kuristiku Gümnaasium
Rohelise Kooli projekti koosoleku
protokoll 7. mai 2018, nr. 7
Tallinn
Algus 14.00, lõpp 14.30
Juhatas: Karmen Kisel ja Aire Luugus
Protokollis: Lilian Vehk, 10.b klass
Võtsid osa: Katrin Näär, Hanna Kivila, Triin Tibar, Külli Ratassepp (lapsevanem), Patricia Puusepp 7C, Häli Öösalu 4B, Lisette Lind 6A, Karmen Silm 6A, Jan Anders Võisula 8B, Teele Pallas 3A, Lilian Vehk 10B, Henry Elmest 4D, Rasmus Õunap 3B, Milena Beloussova 4B, Darja Kisseljova 6B, Merit Matsalu 8A, Lydia Skrabutenas 8A, Silver Saatväli 9B, Marleen Kadak 6B,

Päevakord:
1. Heakorratalgud Linnamäe teel
2. Rohelise kooli aastaaruandest
3. Esialgsed plaanid järgmiseks õppeaastaks
4. Keskkonnakäpa konkursil osalemine


1. Heakorratalgud Linnamäe teel
KUULATI:
Aire Luugus rääkis, millist ala tuleb linnaosavalitsuse palvel reedel, 11. mail korrastada ja andis ühtlasi teada, et LOV korraldab laste jaoks prügikotid, kindad, töövahendid ja ka söögi ja joogi peale tööpäeva. Talgud toimuvad Linnamäe tee 17/19 kõrval haljastatud alal.
Karmen Kisel informeeris Rohelise kooli töörühma päeva korralduslikust poolest. Kell 9.20 lähevad õpilased sööma ja kell 9.40 on start kooli eest. Koristamine algab kell 10.00 ja kestab planeeritavalt kuni 13.00. Seejärel saavad lapsed süüa ja juua.
Kisel rääkis, et koristama lähevad 40 õpilast, haaratud on 3.-11. klassid, lõpuklassid välja arvatud. Kuna Rohelise kooli töörühmas nii palju õpilasi pole, palutakse klassijuhatajatel leida klassidest, kus liikmeid roheliste rühmas pole, koristustalgutele 2-3 osalejat.

OTSUSTATI:
1.1 Karmen Kisel saadab klassijuhatajatele kirja, et hiljemalt kolmapäevaks, 9. maiks leitaks igast klassist 2-3 osalejat koristustalgutele.

2. Rohelise kooli aastaaruandest
KUULATI:
Aire Luugus andis teada, et meie Rohelise kooli aastaaruanne on Sirje Aherile haridusametisse edastatud. Hetkel ootame komisjoni otsust, kas meie kooli tunnustatakse rohelise lipuga. Kõige keerukam oli aruandesse ressursikulu analüüsi tegemine, aga ka see sai lõpuks tähtajaks valmis.

3. Esialgsed plaanid järgmiseks õppeaastaks
KUULATI:
Aire Luugus rääkis uue õppeaasta plaanidest. Sügisel tuleb uuesti teostada keskkonnaülevaatus ja teha keskkonnaanalüüs, mille põhjal koostada tegevuskava. Luugus küsis, kas töörühma õpilastel on juba ettepanekuid, mida võtta ette järgmise aasta peateemade raames. Teemades on 2018./19. õppeaastal:
* Kliimamuutused
* Transport
* Õueala
Õpilaste hulgast tuli mõte, et õuealal võiks sel suvel mingi nurga niitmata hoida ja siis saaks sügisel uurida, millised taimed meie õuealal kasvavad.
Aire Luugus rõhutas, et tuleb mõelda tegevusi, millesse oleks kaasatud suurem osa õpilasi, võimalusel terve kool.

4. Keskkonnakäpa konkursil osalemine ja kokkuvõte keskkonnarühma tööst 2017/18
KUULATI:
Karmen Kisel andis teada, et meie roheliste töörühm on esitatud Keskkonnakäpa konkursile. Keskkonnakäpp on keskkonnasõbraliku haridustegevuse tunnustus, kus auhindu antakse välja mitmes kategoorias. Meie Kuristiku Roheliste töörühm kandideerib õpilasrühma/klassi kategoorias.
Töörühma eesmärk on tõsta kõigi õpilaste ja ka nende perede teadlikkust keskkonnakaitse teemadel, selgitada säästliku tarbimise olulisust, propageerida tervislikku rohelist eluviisi ja korraldada koolis erinevaid algatusi, töötubasid, võistlusi ning vabatahtlikke ühiskonnale kasulikke ettevõtmisi õpilaste teadlikkuse tõstmiseks ja algatusvõime toetamiseks.
Kisel tegi ka kokkuvõtte Kuristiku roheliste töörühma tööst lõppeval õppeaastal. Tähtsaimaks saavutuseks peame õpilaste algatusel prügi sorteerimise sisse viimist koolimajas koostöös meie koristusfirmaga. Õpilased kujundasid ise prügikastid ja viisid läbi teavitustöö kaaslaste hulgas. Keskkonnateadlikkuse teema on ühendatud ka õppekavaga, toimunud on mitmed lõimitud aineõpetust toetavad töötoad, kus inglise keeles toimuva tegevuse läbi selgitati õpilastele õiglase kaubanduse ning ökoloogilise jalajälje temaatikat. Kõik klassid on keskkonnatöörühma juhendamisel välja töötanud oma keskkonnareeglid, millest terve õppeaasta vältel on püütud kinni pidada. Toimunud on heategev taaskasutuslaat. Õpilastele on tutvustatud ka prügi taaskasutamise võimalusi (nagu nt vanade liimipulkade kogumine 3D-printeri tarbeks). Tulemas on koristustalgud. Kõigi arvukate toimunud tegevustega saab tutvuda meie keskkonnablogi vahendusel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

9.b tüdrukud käisid Toidupangas vabatahtlikuks

9.b klassi tüdrukud käisid koos klassijuhataja Valentina Tsirihhovaga Toidupangas vabatahtlikuna abiks, et abivajajatele toidupakke valmistada. See oli nende klassi keskkonnategu. Klass võeti vastu rõõmuga ja seletati neile, mida tuleb pakkidesse panna. Enne pakkimist said loomulikult kõik tüdrukud endale uhked Toidupanga põlled. Pakkimise alal jaotati tüdrukud kahte gruppi. Ka klassijuhataja töötas koos tüdrukutega usinasti. Juba tunni ajaga suutis esimene grupp tüdrukuid nii palju pakke teha, nii et majonees sai otsa. Tehti paus, käidi vett joomas ja karastati ennast Toidupanga poolt vabatahtlikele mõeldud joogivalikuga. Pakke kogunes nii palju, et vahepeal oli vaja ruumi juurde teha. Lõpuks kui ruumi oli juurde tehtud, jätkasid tüdrukud tööd. Vahepeal pidi jälle kottidele ruumi juurde tegema, aga sellegipoolest suutsid 9.b tüdrukud oma töö pool tundi varem ära teha. Tüdrukud said raske tööga lihtsasti hakkama ja see käik tekitas mitmeski huvi seal edaspidigi käia. Vabatahtlik abista

Meie kooli õpilane vabatahtlikuna Maailmakoristuspäeva videoülekande meeskonnas New Yorgis

2023. aasta maailmakoristuspäeval käis koristamas 19,1 miljonit inimest üle kogu maailma. 16. septembril kell kell 16 Eesti aja järgi alustati New Yorgi Eesti Maja juhtimiskeskuses videoülekannet maailmakoristuspäevast üle maailma. Otseülekandes näidati nii eelsalvestatud intervjuusid enam kui 140 riigi vabatahtlike meeskondadega kui tehti ka otselülitusi erinevatest tegevuspaikadest. Ülekannet juhtis ajakirjanik Colm Flynn. Meie 12.a klassi õpilane Sebastian Sepp osales vabatahtlikuna maailmakoristuspäeva videoülekande loomisel New Yorgi Eesti Majas. Tema ülesanne oli olla kaamera taga ning muuhulgas käis ta ka filmimas intervjuusid kohalike inimestega New Yorgi tänavatel. Ülekanne on järelvaadatav siin: https://www.youtube.com/live/KW8nt-I8HqY?si=PU39Rik8DV-gYIpw Sebastian tutvustas oma kogemusi ka kooliperele Rohelise kooli koosolekul 20. novembril.

Toimus Kuristiku heategevuslik jõululaat

12. detsembril toimus traditsiooniline Kuristiku heategevuslik jõululaat, kus kaubeldi omavalmistatud küpsetiste, maiustuste, käsitöö, ehete, jõulukaunistuste, piparkookidega. Laada korraldajateks olid 2.-4. klasside õpilased koos klassijuhatajate ja vanematega. Kaubavalik oli väga lai ning elav kauplemine toimus kõigil vahetundidel. Iga müüja annetas 50% oma tulust. Sellel aastal läheb meie ühine annetus, 570 eurot, Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Suur tänu kõigile õpilastele, õpetajatele ja vanematele, tänu kellele meie jõululaat taas toredasti teoks sai!